با شروع فصل گرما و شیوع بیماری های مشترک انسان و دام مانند تب کریمه کنگو به دلیل فعالیت کنه ها، رعایت بهداشت در واحدهای تولیدی برای داشتن دام سالم و تولید محصول با کیفیت لازم است

مبارزه با کنه:

. دام‌های آلوده به کنه را شناسایی کرده و تا درمان کامل قرنطینه شود. جایگاه نگهداری دام سمپاشی شود. برای سمپاشی از سموم کنه کش تخصصی بعد از تخلیه کامل جایگاه از دام، مواد خوراکی و آشامیدنی انجام شود و تا 24 ساعت بعد از سمپاشی در و پنجره‌های جایگاه بسته باشد. برای از بین بردن کامل کنه‌ها لازم است روی بدن دام هم از سموم ضد کنه مخصوص دام استفاده شود.  حمام ضد کنه نیز از راه های مقابله با کنه می باشد



پیرو ابلاغیه شماره 20674 مورخ 31/02/1399 معاون محترم اقتصادی رییس جمهور، مبنی بر اضافه شدن رسته چهاردهم، مشتمل بر واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ مادر گوشتی، مراکز تولید محصولات گلخانه ای،  سبزی و صیفی- جات صادراتی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاهان زینتی و ماهیان زینتی به لیست کسب و کارهای آسیب دیده از بیماری کرونا، لذا واحدهای مذکور می توانند جهت بهره مندی از تمهیدات بسته حمایتی در سامانه کارا ثبت نام نمایند.



شروع کشت دانه ی روغنی کنجد در 25 هکتار از ارضی شهرستان سربیشه آغاز شد.

کنجد گیاهی روغنی است و دانه های آن 55 تا 60 درصد روغن و 24 درصد پروتئین دارند.این گیاه بهترین رشد را در اقلیم های گرم و خشک داشته و در دمای زیر 15 درحه سانتی گراد جوانه نزده و رشد نمیکند.این گیاه مقاوم به خشکی نیز بوده بنابراین مناسب کشت بهاره در این شهرستان می باشد.

کشت رقم اصلاح شده ناشکوفا این گیاه با کمترین میزان ریزش بذر، به صورت مکانیزه در اراضی این شهرستان از اواخر اردیبهشت ماه تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد.



پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی مزایای فراوانی دارد که از آن جمله می‌توان به غنی شدن آب خروجی از استخرها و در نتیجه کاهش میزان مصرف کود که این مورد هم باعث کاهش هزینه‌های کشاورز شده و هم مشکلات زیست محیطی را کم می‌کند.

کمک به اقتصاد خانوارهای کشاورز و روستایی از طریق تولید و فروش ماهی؛ و همچنین ورود گوشت ماهی به عنوان یک غذای سالم و ضروری در سبد غذایی خانوار کشاورز روستایی را از دیکر مزایای پرورش ماهی دراستخرهای ذخیره آب کشاورزی می باشد.

توسعه پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی از اهداف جهادکشاورزی است که در این خصوص هر ساله کارگاه آموزشی ترویجی در زمینه پرورش آبزیان با هدف بهره‌برداری بهینه از منابع آبی و خاکی و کمک به در آمد اقتصادی کشاورزان، ترویج فعالیت پرورش ماهی در مناطق روستایی، ترویج فرهنگ مصرف ماهی بین کشاورزان و افزایش مصرف سرانه ماهی در بین اقشار روستایی و بهبود کمی و کیفی ماهی تولیدی، در سطح شهرستان برگزار می‌شود.



علائم بیماری:

علائم ابتدایی بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک روی برگ ها شامل ایجاد لکه های کوچک، نامنظم، سبز تیره و آبسوخته می باشد. در بعضی مواقع هاله رنگ پریده و باریکی نیز در اطراف لکه ها شکل می گیرد. با گسترش روند بیماری این لکه ها به رنگ قهوه ای و بنفش تغییر رنگ می دهند. برگ های آلوده قبل از رشد کامل از بوته می ریزند. آلودگی شاخه های باریک آسیب دیده باعث سوختگی جوانه های برگی می شود.

عامل بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک به برگ بوته های زرشک حمله می کند. بهترین شرایط برای توسعه این باکتری شرایط خنک و مرطوب در فصل بهار است.

عامل بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک، Pseudomonas berberidis می باشد. شرایط آب و هوایی مرطوب و محدوده دمای ٢١ الی ٢۵ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد.

زمستان گذرانی عامل بیماری در بین جوانه های برگی صورت می گیرد. باکتری عامل بیماری به وسیله آبیاری، باد، حیوانات و ادوات کشاورزی منتقل می شود.

 

راه های پیشگیری و کنترل :

  • هرس و سوازندن شاخه های آلوده
  • جمع آوری و سوزاندن برگ های آلوده
  • استفاده از آبیاری قطره ای
  • حفاظت گیاه در برابر سرمازدگی زمستانه
  • مبارزه شیمیایی:
  • کنترل شیمیایی بیماری بایستی با مشورت و راهنمایی کارشناسان حفظ نباتات و یا کلینیک های گیاهپزشکی جهت تشخیص بهترین زمان سمپاشی و انتخاب سم مناسب انجام پذیرد.


بازدید امروز0
بازدید دیروز0
بازدید هفته0
بازدید کل211182