به گزارش روابط عمومی مدیریت : مریم جوادی بایگی گفت :همانگونه که مستحضرید همه ساله بخش قابل توجهی از محصولات باغبانی استان در اثر حوادث طبیعی متاثر از اقلیم استان در اثر سرمازدگی و تگرگ، آفتاب سوختگی و دانه سفیدی، ریزش گل و عدم تلقیح در اثر شدت گرما و کمبود رطوبت ، تف باد، طوفان و گرد و خاک، تنش آبی و کمی رطوبت نسبی محیط، حمله پرندگان و خسارت آفات و . . . از بین می رود و یا به شدت کیفیت محصولات کاهش یافته که غیر قابل فروش بوده و یا با قیمت نازل به فروش میرسد.

 وی درادامه گفت : بررسی نتایج تحقیقات صورت گرفته در سنوات اخیر بیانگر آنست که سایبان ها نقش بسیار موثری در کاهش اثر این مخاطرات و بهبود کمی و کیفی محصولات باغی داشته که مهمترین اهداف احداث سایبان ها به شرح ذیل است.

- کاهش تبخیر، تعرق، تنش آبی و کاهش مصرف آب آبیاری و افزایش کارایی مصرف آب.

- افزایش بهرهوری و استفاده حداکثری از ظرفیتهای تولیدی موجود در باغها و مزارع و بهبود کمیت و کیفیت محصولات باغبانی.

- محافظت در برابر طول موج های مضر و افزایش دریافت طول موج های مفید و محافظت در برابر شدت نور بالا و کاهش تنفس نوری در گیاهان و فیلترکردن تشعشع خورشیدی و محافظت از گیاه در برابر اشعه ماوراء بنفش اضافی

- کاهش دما در حد بهینه و افزایش فتوسنتز، افزایش فرآیند آلیسازی، افزایش میزان قند و رسیدگی بهینه محصول

- افزایش کارایی مصرف عناصر غذایی.

- محافظت نسبی در برابر تنشهای زنده (پرندگان، حشرات) و غیر زنده (تگرگ، برف، سرما).

- افزایش طول دوره رشد گیاه.

- کاهش سرعت باد و جلوگیری از خسارت به محصول.

- کاهش اثرات تگرگ و باران های شدید

- تعدیل دما و رطوبت در فصول سرد سال و کاهش خسارت سرمازدگی و ...

 وی افزود :در همین راستا دستورالعمل و شیوه اجرایی اخذ مجوز و احداث سایبان، دستوراعمل اجرایی و فنی بر اساس طرح های تیپ در سنوات گذشته به شهرستان ارسال شده که مجدداً به پیوست ارسال می گردد. ضرورت دارد همکاران محترم جهادکشاورزی شهرستانها ضمن اهتمام ویژه به برگزاری کارگاهها و کلاس های آموزشی و توجیه و ترغیب بهره برداران خصوصاً برای محصولاتی که در معرض آسیب بیشتری هستند از قبیل انار، پسته، زیتون و . . . توسعه سایبان ها را به جد پیگیری نمایند لازم به یادآوری است مجوز احداث سایبان توسط سازمان صادر می شود و مدارک مورد نیاز در شیوه نامه

 مدیر جهادکشاورزی درانتها افزود: ذکر شده است که شهرستانها می بایست پس از تکمیل، مدارک را به سازمان جهت صدور مجوز ارسال نمایند و به خصوصاً برای محصولاتی که در معرض آسیب بیشتری هستند از قبیل انار، پسته، زیتون و . . . توسعه سایبان ها را به جد پیگیری نمایند لازم به یادآوری است مجوز احداث سایبان توسط سازمان صادر می شود و مدارک مورد نیاز در شیوه نامه متقاضیان دارای مجوز مشابه طرح های گلخانه ای تسهیلات پرداخت می گردد.