پیرو ابلاغیه شماره 20674 مورخ 31/02/1399 معاون محترم اقتصادی رییس جمهور، مبنی بر اضافه شدن رسته چهاردهم، مشتمل بر واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ مادر گوشتی، مراکز تولید محصولات گلخانه ای، سبزی و صیفی- جات صادراتی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاهان زینتی و ماهیان زینتی به لیست کسب و کارهای آسیب دیده از بیماری کرونا، لذا واحدهای مذکور می توانند جهت بهره مندی از تمهیدات بسته حمایتی در سامانه کارا ثبت نام نمایند.
پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی مزایای فراوانی دارد که از آن جمله میتوان به غنی شدن آب خروجی از استخرها و در نتیجه کاهش میزان مصرف کود که این مورد هم باعث کاهش هزینههای کشاورز شده و هم مشکلات زیست محیطی را کم میکند.
کمک به اقتصاد خانوارهای کشاورز و روستایی از طریق تولید و فروش ماهی؛ و همچنین ورود گوشت ماهی به عنوان یک غذای سالم و ضروری در سبد غذایی خانوار کشاورز روستایی را از دیکر مزایای پرورش ماهی دراستخرهای ذخیره آب کشاورزی می باشد.
توسعه پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی از اهداف جهادکشاورزی است که در این خصوص هر ساله کارگاه آموزشی ترویجی در زمینه پرورش آبزیان با هدف بهرهبرداری بهینه از منابع آبی و خاکی و کمک به در آمد اقتصادی کشاورزان، ترویج فعالیت پرورش ماهی در مناطق روستایی، ترویج فرهنگ مصرف ماهی بین کشاورزان و افزایش مصرف سرانه ماهی در بین اقشار روستایی و بهبود کمی و کیفی ماهی تولیدی، در سطح شهرستان برگزار میشود.
علائم بیماری:
علائم ابتدایی بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک روی برگ ها شامل ایجاد لکه های کوچک، نامنظم، سبز تیره و آبسوخته می باشد. در بعضی مواقع هاله رنگ پریده و باریکی نیز در اطراف لکه ها شکل می گیرد. با گسترش روند بیماری این لکه ها به رنگ قهوه ای و بنفش تغییر رنگ می دهند. برگ های آلوده قبل از رشد کامل از بوته می ریزند. آلودگی شاخه های باریک آسیب دیده باعث سوختگی جوانه های برگی می شود.
عامل بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک به برگ بوته های زرشک حمله می کند. بهترین شرایط برای توسعه این باکتری شرایط خنک و مرطوب در فصل بهار است.
عامل بیماری گیاهی لکه برگی باکتریای زرشک، Pseudomonas berberidis می باشد. شرایط آب و هوایی مرطوب و محدوده دمای ٢١ الی ٢۵ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد.
زمستان گذرانی عامل بیماری در بین جوانه های برگی صورت می گیرد. باکتری عامل بیماری به وسیله آبیاری، باد، حیوانات و ادوات کشاورزی منتقل می شود.
راه های پیشگیری و کنترل :
شروع کشت دانه ی روغنی کنجد در 25 هکتار از ارضی شهرستان سربیشه آغاز شد.
کنجد گیاهی روغنی است و دانه های آن 55 تا 60 درصد روغن و 24 درصد پروتئین دارند.این گیاه بهترین رشد را در اقلیم های گرم و خشک داشته و در دمای زیر 15 درحه سانتی گراد جوانه نزده و رشد نمیکند.این گیاه مقاوم به خشکی نیز بوده بنابراین مناسب کشت بهاره در این شهرستان می باشد.
کشت رقم اصلاح شده ناشکوفا این گیاه با کمترین میزان ریزش بذر، به صورت مکانیزه در اراضی این شهرستان از اواخر اردیبهشت ماه تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد.
کرک :
تولید کرک:
الیاف دامی توسط دو نوع فولیکول موجود در پوست به وجود می آید و رشد الیاف نیز به فعالیت فولیکول ها بستگی دارد. الیاف مو توسط فولیکول های اولیه و الیاف کرک توسط فولیکول های ثانویه به وجود می آید.
ارزش اقتصادی کرک:
مهمترین استفاده کرک در تهیه لباس های زمستانی می باشد. لباس و پوشاک تهیه شده از کرک، بسیار زیبا، گرم و ظریف هستند. به همین سبب مشتریان زیادی در کشورهای خارجی دارند. کرک خاصیت جذب رطوبت دارد و به آسانی شعله ور نمی شود. به همین دلیل در صنعت هم از آن استفاده می گردد. خاصیت کرک باعث بالا رفتن ارزش آن در دنیا شده و کرک موکشی شده و تمیز با قیمت بسیار بالایی در دنیا خرید و فروش می شود.
متأسفانه در این منطقه کرک توسط دلالان با قیمت پایین خریداری و صادر می گردد.
عوامل موثر در ارزش کرک: