به گزارش روابط عمومی مدیریت : با توجه به شروع توزیع تخم نوغان در اداره توسعه نوغانداری استان خراسان رضوی، متقاضیان نوغانداری می توانند تخم نوغان مورد نیاز خود را مستقیما از اداره مذکور واقع در شهرستان تربت حیدریه (جناب مهندس نصیری، شماره تماس٠٩١۵٣٣١٠۵٣٨ (و یا هماهنگی با مهندس شاهی به شماره تماس ٠٩١۵١٦٦٩٤١٠ تهیه نمایند



? پنجمین جلسه‌ای کمیته فنی تولیدات گیاهی درسال زراعی.  ۱۴۰۰_ ۱٣٩٩ ;باحضور مدیرجهادکشاورزی شهرستان وسایراعضا برگزارگردید.
? درابتدامدیر جهاد کشاورزی شهرستان در جلسه با توجه به شرایط خشکسالی و نیاز به نهاده های دامی در خصوص کشت علوفه های دامی از قبیل چغندر علوفه ای و سورگوم و ذرت و همچنین بسته بندی ذرت جهت استفاده دامداران تاکید نمود.
و همچنین تاکید نمود دستوالعمل های لازم در خصوص تغذیه برای مزارع به کشاورزان ابلاغ گرددکه با توجه به گرد و غبار و خشکسالی موجود  کاهش عملکرد محصولات به حداقل برسد.
.   دراین جلسه همچنین گزارشی از وضعیت پایش ودیده بانی ملخ و گزارش شبکه مراقبت در خصوص آفات سن و شته ارائه گردید . درانتهای جلسه آخرین وضعیت طرح های حوزه باغبانی اعم از گلخانه ; باغات شیبداروگیاهان دارویی مورد بررسی قرار گرفت



?☘️?مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت : شته روسی گندم آفت جو، چاودار، سورگوم و چاودار می‌باشد و می‌تواند ناقل ویروس کوتوله جو زرد، ویروس موزاییک برم و ویروس موزاییک نواری جو باشد.شته روسی گندم به آب‌وهوای سرد مقاوم است و قادر به زنده ماندن در دماهای پایین هوا می‌باشد. این شته در سال های کم باران، جمعیت آن زیادتر و حالت طغیانی پیدا می کند. وی گفت :این آفت از  شیره برگ‌ و ساقه ها تغذیه می‌کند و سمی را به بافت گیاه نیز تزریق می‌کند. سم باعث می‌شود که برگ پیچ‌خورده و به شکل رگه‌های سفید، بنفش یا زرد ایجاد شود. گیاهان به‌شدت ضعیف و عملکرد آن پایین می آید.
جوادی بایگی درادامه گفت :مصرف کودهای فسفات و پتاسیم به‌عنوان یک القاکننده مقاومت در گیاه گندم علیه این آفت است. برعکس مصرف بی رویه کودهای ازته باعث افزایش جمعیت آن می شود. با توجه به عادات تغذیه‌ای شته روسی گندم و پنهان شدن آن در غلاف، استفاده از پوشش کامل حشره‌کش سیستمیک ضروری است. لذا مشورت با کارشناس گیاهپزشکی برای کنترل تراکم و خسارت آفت بسیار ضروری است ???روابط عمومی جهاد کشاورزی سربیشه



☘️☘️☘️مدیر جهادکشاورزی سربیشه بیان داشت :در اوایل بهار با در اثر بارندگی‌های کوتاه‌مدت و افزایش رطوبت در نواحی کوهپایه ای، بیماری زنگ جارویی بصورت گرد نارنجی رنگ در بین درختچه های زرشک شیوع پیدا می کند. قارچ عامل بیماری زنگ جارویی زرشک Puccinia brachypodi  دو میزبانه است:
میزبان اولیه: علف های هرز خانواده گندمیان                 میزبان ثانویه: زرشک  وی درخصوص  نحوه انتقال بیماری گفت : انتقال اسپور روی علف ها توسط باد مرطوب به درختچه زرشک انجام می شود.  جوادی بایگی درخصوص علایم بیماری زنگ جارویی زرشگ گفت: 1- گرد نارنجی پشت و روی برگها، ساقه های جوان و میوه ها در ابتدای شروع بیماری    2- جارویی شدن شاخه ها و سرخشکیدگی شاخه ها و  افت شدید عملکرد از علایم این بیماری می باشد  وی درانتها گفت : ازجمله اقدامات لازم جهت کنترل بیماری می توان به موارد ذیل اشاره نمود  :
1-    پایش مستمر باغات زرشک در تمام نقاط باغات زرشک
2-    جلوگیری از انتقال نهال و پاجوش از مناطق آلوده : باغداران لازم است قبل از ورود نهال زرشک از مناطق دیگر با کارشناسان حفظ نباتات هماهنگی کنند تا نهال آلوده وارد باغات نشود.
3-    استفاده از کود پتاسه: جهت افزایش مقاومت درختچه های زرشک به عوامل خسارت زا
4-    اجتناب از مصرف بی رویه کود ازته: مصرف زیاد ازت باعث افزایش حساسیت گیاه به آفات می شود.
5-     هرس و سوزاندن سرشاخه های آلوده
6-    حذف علفهای هرز زیر درختچه های زرشک به خصوص علف های هرز خانواده گندمیان
7-    جلوگیری از افزایش رطوبت باغ
8-    ضدعفونی ابزار آلات باغبانی با محلول10 درصد وایتکس
9-    استفاده از سموم قارچکش: در صورت مشاهده اولین علایم بیماری با نظر کارشناس سمپاشی باید انجام شود.
                                                                                                                                       
???روابط عمومی جهاد کشاورزی سربیشه



 مدیر جهادکشاورزی سربیشه : سن غلات مهمترين آفات گندم و جو است و با تغذيه از گندم و جو در مراحل مختلف رويشی موجب كاهش عملكرد (خسارت كمی) و از بين بردن خاصيت نانوايی (خسارت كيفی) می گردد.سن گندم زمستان را به صورت حشره کامل زیر علف های هرز به ویژه گون و درمنه در دامنه کوه ها، زیر پوستک درختان شکاف زمین، دشت ها و حتی در مزارع گندم طی می کند. پس از افزایش تدریجی دما در اواخر زمستان یا اوایل بهار، مهاجرت سن مادر از مناطق زمستان گذران به مزارع گندم رخ می دهد.

وی گفت : سن های مادر پس از یک تا دو هفته تغذیه در مزارع، در پشت برگ های میزبان در جاهای متراکم مزرعه و معمولاً در دو ردیف ۷ تایی تخمگذاری می کنند. پوره ها پس از تفریخ ا تخم، از شیره ساقه و برگ های جوان و سبز گندم تغذیه می کنند. سن‌های مادر، خرطوم خود را به داخل نسوج سبز بوته‌ی گندم فرو نموده و از مواد غذایی مخصوصاً پروتئین گلوتن گندم تغذیه می نمایند، در این حالت، خوشه‌ها خشک و سفید رنگ می‌شود. چنانچه تعداد حشره در هر متر مربع مزرعه یک یا بیش از یک عدد باشد باید با نظر کارشناس گیاهپزشکی، سمپاشی انجام شود.

جوادی بایگی درادامه گفت : حداکثر تغذیه در سنین ۴ و ۵ پورگی است و حشرات بالغ نسل جدید برای ادامه رشد و توانایی پرواز به ارتفاعات و آغاز استراحت تابستانی خود، احتیاج به تغذیه کافی از دانه‌های خوشه‌ گندم دارد. در این حال، خوشه گندم تقریباً سخت و محصول در حال برداشت است. این مرحله یکی از خطرناکترین مراحل آفت سن گندم می‌باشد و باعث چروکیدگی و لاغر شدن دانه های گندم می‌شود و مزه گندم تلخ می شود؛ در این مرحله رنگ بدن سن گندم بین رنگ‌های آجری و سیاه است که از خوشه های گندم تغذیه می کنند



بازدید امروز0
بازدید دیروز0
بازدید هفته0
بازدید کل211182